Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου
Η μνήμη της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 εορτάστηκε με μοναδικό τρόπο στο Μουσικό σχολείο Άμφισσας. Η έναρξη της έγινε με την εξαιρετική εκτέλεση στο  τραγούδι «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά».  Οι μαθητές αφηγήθηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα της ιταλογερμανικής κατοχής τόσο στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο όσο και στη Φωκίδα  στην σχολική εορτή με θέμα:  « Η Άμφισσα στον ιταλογερμανικό πόλεμο. Η ιστορία του Λουκά Κόκκινου»
Η κυρία Ευαγγελία Κοκκίνου ετοίμασε ένα ντοκιμαντέρ με θέμα : «Η ιστορία του Λουκά Κόκκινου» στη μνήμη του πατέρα της, ο οποίος βρέθηκε σε πολύ μικρή ηλικία από την Άμφισσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία, επέζησε και κατέγραψε τις μνήμες του σε βιβλίο.
Αφηγήτριες ήταν η Αγγελίνα Κουβάτη και η Στεφάνια Ρίτσο. Οι απαγγελίες ποιημάτων έγιναν από τη Μαρίνα Κουτσοχιώνη και την Κατερίνα Σπένζτου, ενώ η ερμηνεία της Τριανταφυλλιάς Κουτσογιαννοπούλου στην «Εβραία» του Μπέρτολντ Μπρέχτ ήταν καθηλωτική! Τέλος ο Ευθύμης Κουτσογιαννόπουλος έκλεισε το ιστορικό μέρος της επετείου με τον μονόλογο του Τσάρλι Τσάπλιν! Ο επίλογος ήταν φυσικά μουσικός με τραγούδια των Θεοδωράκη, Τσιτσάνη και Σακελλαρίδη.
Υπεύθυνοι για την οργάνωση : Ιωάννης Αθανασίου, καθηγητής ελληνικής και βυζαντινής μουσικής & Χρυσαφούλα Μαρδάκη, φιλόλογος