Θα κάμωμεν το πρέπον

Συμμετοχή των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας στην επέτειο μνήμης και τιμής  “Θα κάμωμεν το Πρέπον”, 16/17 Σεπτεμβρίου 2023 στο Γαλαξίδι!

Το Σάββατο βράδυ οι μαθητές μας συμμετέχοντας στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους Γαλαξιδιώτες ήρωες του 1821 ενθουσίασαν τους παρευρισκομένους με το πολυσχιδές ταλέντο τους!

Λαμβάνοντας μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε για τον εορτασμό της επετείου διακρίθηκαν στη ζωγραφική : Η Κουβάτη Νάγια ζωγράφισε “τον φύλακα του κορινθιακού”, η Μαρδάκη Παναγιώτα “την εγκατάλειψη της οικογένειας και του τόπου για την τιμή της πατρίδας”.

Δημιούργησαν με ομαδική εργασία  βίντεο δέκα λεπτών που περιέγραφε όλη την πορεία έρευνας για την καταστροφή που υπέστη το Γαλαξίδι το 1821, αλλά και πως μετουσιώθηκε αυτή σε πρόοδο και δημιουργία. Το βίντεο έφτιαξαν οι: Γιαννουλάτου Ερικαίτη, Γιαννουλάτος Απόστολος, Κουβάτη Αγγελίνα και Κουβάτη Νάγια.

Τέλος με τη μουσική και το τραγούδι ενθουσίασαν το κοινό οι : Θοδωρής Σούφρας, Ρωμανός Τσαρδακάς, Απόστολος Γιαννουλάτος, Κατερίνα Κούκου, Έλενα Αβραμίκου και Ειρήνη Κοτοπούλη !

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε στην ομάδα εργασίας η φιλόλογος, Χρυσαφούλα Μαρδάκη συντονίζοντας τον μαθητικό διαγωνισμό.