Το τραγούδι των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

 

Το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από της Επανάσταση του 1821 συμμετέχει στον διαγωνισμό της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας “Το αποτύπωμα του 1821 στο τόπο μας” με την ευγενική χορηγία του Δικτύου Δελφών, παρουσιάζοντας μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση με τίτλο “Της Λευτεριάς το Δένδρο”. Το τραγούδι αφορά την απελευθέρωση του κάστρου των Σαλώνων που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της ημέρας του Πάσχα, στις 10 Απριλίου 1821, όντας το πρώτο κάστρο που απελευθερώθηκε από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Το κομμάτι αποτελεί εξ ολοκλήρου σύνθεση μαθητών του σχολείου μας και συγκεκριμένα οι στίχοι είναι των μαθητών της Γ Λυκείου Καραγιάννη Ν., Κούκου Ε., και Μουζοκέ Δ. και η μουσική και ενορχήστρωση του μαθητή Κούκου Ε. Η ορχήστρα και χορωδία αποτελείται από μαθητές του Λυκείου και Γυμνασίου του σχολείου μας, με την επιμέλεια της καθηγήτριας της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής Χαρίκλειας Παπαδοπούλου, και τα γυρίσματα του βίντεο έγιναν στο Κάστρο των Σαλώνων και της Οικίας του Πανουργιά στην Άμφισσα.

Το κείμενο που σχετίζεται με την ιστορική καταγραφή του γεγονότος επιμελήθηκε η φιλόλογος του σχολείου Μπάμπαλη Γεωργία.