Η εξέλιξη της μουσικής και η επίδρασή της στη ψυχοσωματική ισορροπία του κάθε ανθρώπου.


Εισήγηση από τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ κ. Παύλο Γαρέφη για την εξέλιξη της μουσικής και την επίδρασή της στη ψυχοσωματική ισορροπία του κάθε ανθρώπου στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας.

Μουσικό αφιέρωμα


Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας «υιοθετούν το θέατρο των Δελφών»


Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού  προγράμματος του σωματείου Διαζώματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου υιοθέτησαν το αρχαίο θέατρο των Δελφών. Στόχος του προγράμματος ήταν να μάθουν για τον αρχαίο θεατρικό χώρο της περιοχής τους , να μελετήσουν τη γέννηση και την εξέλιξη του αρχαίου θεάτρου, να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της μέριμνας για την ανάδειξη και την προστασία των αρχαίων μνημείων και να εκπονήσουν τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού φακέλου στον οποίο οι μαθητές θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των εργασιών τους. Έφτιαξαν λοιπόν, σε ψηφιακή μορφή αφίσα, παρουσίαση ppt, ένα μικρό οδηγό του θεάτρου των Δελφών για κινητό τηλέφωνο καθώς και ένα quiz και τα ανήρτησαν σε ένα ψηφιακό πίνακα. ...  διαβάστε περισσότερα

Erasmus+ Pomegranate Europe


Πρόβες του συνόλου παραδοσιακής ορχήστρας του σχολείου μας με τη συμμετοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών από την Τουρκία.

Πρόκριση για την ομάδα μπάσκετ του σχολείου μας


Η ομάδα μπάσκετ του σχολείου μας προκρίθηκε στην επόμενη φάση των λυκειακών αγώνων νικώντας την αντίστοιχη ομάδα του Λυκείου Ιτέας στον αγώνα που διεξήχθη στις 25/2/2019. Συγχαρητήρια στα παιδιά του σχολείου μας.

Πρόσκληση σε Αιμοδοσία


Προγραμματισμός δράσεων και παρεμβάσεων επαγγελματικού προσανατολισμού


Το Κ.Ε.Σ.Υ. Φωκίδας, στα πλαίσια παροχής στοχευμένων εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων και δράσεων επαγγελματικού προσανατολισμού δημιούργησε ένα ηλεκτρονικό ανώνυμο ερωτηματολόγιο, το οποίο είναι διαθέσιμο στο παρακάτω έγγραφο όσο και στο ιστολόγιο του Κ.Ε.Σ.Υ. Φωκίδας (https://blogs.sch.gr/kesyfok/), προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των μαθητών αρμοδιότητας Δ.Δ.Ε. Φωκίδας για επαγγελματικό προσανατολισμό. Σκοπός του είναι η καταγραφή των αιτημάτων παρεμβάσεων ή σύντομων δράσεων, σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, για τους μαθητές των σχολείων. Για το λόγο αυτό απευθύνεται τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους γονείς και τους μαθητές. ...  διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτική επιστολή σχετική με ηλεκτρονικές εγγραφές


Ενημερώνουμε τους γονείς του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας για το νέο τρόπο εγγραφής στις τάξεις του Γενικού ή Μουσικού Λυκείου ή ΕΠΑΛ.  Για να διαβάσετε την ενημερωτική επιστολή πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας πατήστε εδώ.

Επίσκεψη μαθητών σε ραδιοφωνικό σταθμό.


Στα πλαίσια του μαθήματος Αρχές Ηχοληψίας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας στο ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης «Γαλαξίας FM». Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή του σταθμού και να προσεγγίσουν  βιωματικά το αντικείμενο του μαθήματος.

Ευχαριστούμε πολύ τη διεύθυνση του «Γαλαξίας FM» για την επίσκεψη αυτή.

 

Αγώνας καλαθοσφαίρισης


Αποτέλεσμα σχολικού αγώνα καλαθοσφαίρισης Μουσικού Σχολείου Άμφισσας ? ΕΠΑΛ Άμφισσας 67-24.